Valikko Sulje

” Niksinurkka” Milfoam Forrest piipunpuhdistusvaahto käyttöohjeet.

Tuotetunnus (SKU): 18911 Osasto:

Forrest-puhdistusvaahto on Suomen puolustusvoimien virallinen puhdistusmenetelmä. Tuote on tehokkuutensa lisäksi erittäin helppokäyttöinen.

Tällä lähtee piippuun kertynyt vaippakupari / messinki

Alla on kolme erilaista käyttöohjetta: Alimpana on varmasti toimiva tapa.

 

Käyttöohje, (erittäin lyhyt versio):

Irrota lukko ja vaahdota jäähtynyt piippu
• Odota n. 15–30 minuuttia
• Työnnä piippu puhtaaksi ja lisää aseöljyä

 

Käyttöohje, (Normaali versio):

Vaahto irroittaa kupari- sekä ruutijäämät. Käytä piipun puhdistukseen joko Bore Cleaneria tai puhdistustikkua, jotta saat puhdistusvaahdon sekä irronneet liat pois.

Ei vahingoita piippua. Vaahto on hajutonta ei sisällä myrkyllisiä kaasuja eikä ammoniakkia. Piipusta poistuva kupari muuttaa vaahdon sinertäväksi.

 

  1. – Irroita lukko ja suihkuta ainetta piipun sisälle – Odota noin 30 minuuttia

    – Poista vaahdot Bore Cleanerin tai puhdistustikun avulla

    – Toista tarvittaessa

    – Lisää aseöljyä

 

 

Käyttöohje pitkän kaavan mukaan, jos haluat oikeasti kuparin pois rihloista:

Tarvikkeet: Forest vaahto, puhdistuspuikko, rasvanpoistoainetta, huopatulppia ( VFG ) tai puuvillalappuja ( joko kaupallisia tai vanhoista lakanoista/T-paidoista leikeltyjä), talouspaperia / kangasrättejä / mainoslehtiä.

Erikoistarvikkeet: Kuumailmapuhallin, leivinuuni, kuuma keskuslämmityspatteri, lämmin sauna tai jokin muu, jolla saa piipun lämpimäksi.

 

1. Irroita lukko.

2.Rasvanpoistoaineella kostutettu puuvillalappu / huopatulppa piipunläpi. Öljy-/ ruutijäämien poistamiseksi. (Asetoni, rasvanpoistospray ”brake cleaner”, ksyleeni, yms )

3. Piippu pitää saada lämpimäksi, +30-60 C on hyväksi todettu.   Forest toimii huonosti alle +20C lämpötilassa. ( elleivät ole koostumusta muuttaneet 2008 vuoden jälkeen, jolloin nämä ohjeet sain. Alhaalla lisää ohjeita lämmittämiseen)

4. Vaahdot patruunapesän kautta lämpimään piippuun, pullon mukana tulevaa letkua apuna käyttäen. Laita talouspaperi, rätti, mainoslehtinen tms. piipunsuun alapuolelle, ettei vaahto sotke pöytää/pöytäliinaa.

5. Anna vaikuttaa 10-30 minuuttia.  Vaahto muuttuu sinertäväksi reagoidessaan kuparin/messingin kanssa

6. Puhdista piippu puuvillalapuilla / huopatulpilla, kunnes lappu/tulppa tulee puhtaana ulos.

7. Toista vaahtokäsittely, kunnes jo ensimmäinen lappu/tulppa tulee puhtaana ulos.

8. Öljyä piippu esim öljyisellä lapulla / tulpalla

 

Piipun lämmitys:

Paras toimintalämpö on +30-60 C

Lämmitystapoja on monia: Ampumalla eli ampumaradalla reippaan ammunnan jälkeen aineet piippuun.

Itse laitan piipun puilla lämmitetyn leivinuunin päälle tai lämmitän kuumailmapuhaltimella.

Asiakkaat kertoneet ,että samalla kun laittavat saunan lämpenemään, niin ase lauteille pystyyn. Kun sauna on kuuma ja ase lämmin, niin vaahdot piippuun, ase pesuhuoneen puolelle ja itse saunaan. Saunomisen jälkeen aseen puhdistus. 

 

Kun kuulin, että piippu pitää lämmittää, niin otin heti kiväärin kaapista ja laitoin vaahdot piippuun. Työhuoneen lämpötila oli +18 C.  Totesin, että ihan puhdas piippu oli.    Päätin kuitenkin kokeilla lämpimään piippuun. Oli syksy ja leivinuuni oli juuri lämmitetty, joten sinne päälle lämpenemään. Puolen tunnin lämmittelyn jälkeen vaahdot patruunapesän kautta piippuun ja yllätys. Vaahto tuli heti sinertävänä piipunsuusta ulos. Annoin vaikuttaa noin 20 minuuttia ja työnsin puuvillalapuilla piipun puhtaaksi. Seuraavaksi asetoonilla ihan kaiken varalta rasvanpoisto ja uudet vaahdot sisään.

Neljä kertaa tein käsittelyn ja neljännellä kerralla ei vaahto vaihtanut väriä ja puhdistuslappu tuli puhtaana ulos.

Erään aseen käsittelin 8 kertaa. Vuosi oli 2010. Aseelle ei oltu tehty kuparinpoistokäsittelyä koskaan. Ase oli suomalaista valmistetta, vuodelta 1974, kaliiperi 308 win. Samalla omistajalla ollut koko ajan. Aseessa oli ennen käsittelyä selvä ahtauma heti patruunapesän jälkeen noin 15cm matkalla. Ase tuli piipunvaihtoon, koska sillä ei enään osunut kelvollisesti. Päätin kuitenkin kokeilla puhditusta ensin:  ”Kuparinpoiston jälkeen ase ampuu kuin uusi” kertoi asiakas.

0

Your Cart